Receptet ger fyra små bröd
Ingredienser:
- 200 g ljummet vatten
- 125 g vetemjöl
- 125 g rågmjöl
- 5 g jäst
- 7 g salt
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser förutom saltet i en skål och kör på låg fart i köksmaskinen i 8 minuter.
- Höj farten och kör i 4 minuter.
- Sänk farten och häll i saltet. Kör på snabb fart i 4 minuter till.
- Jäs i en oljad bunke i två timmar
- Häll ut på bakbord, dela i fyra bitar och vik försiktigt till en kudde.
- Flytta försiktigt till en ordentligt mjölad plåt, pensla med vatten och strö på med frön.
- Låt jäsa i kylen över natten.
- När du vaknar: värm ugnen till 275 grader.
- Snitta brödet (om du vill), ställ in i ugnen och sänk direkt till 250 grader.
- Grädda i 20 minuter.
Tips från bagaren, du vet att titt bröd är klart när:
- Tiden har gått ut
- Brödet känns lätt när du tar det i handen och försiktigt bollar med det
- Brödet låter ihålig när du knackar på undersidan av det
- Brödet har fått färg och bildat en skorpa på undersidan
- Brödet har en innertemperatur på 98’C
– – – – – – – – – –
The recipe yields four small breads
Ingredients:
- 200 grams luke warm water
- 125 grams plain flour
- 125 grams rye flour
- 5 grams yeast
- 7 grams salt
- Seeds of your choice
Directions:
- Put all the ingredients except salt in your standmixer and knead at low speed for 8 minutes.
- Increase the spead and knead for 4 minutes.
- Add the salt and knead at low speed for 4 minutes.
- Let rest in an oiled bowl for 2 hours.
- Cut into 4 pieces, fold into the wanted shape and move to a floured baking tray.
- Brush with water and put seeds on top
- Wrap in plastic and put into the fridge over the night.
- Heat the oven to 275’C, put the bread in and immediatly lower the heat to 250’C.
- Bake for 20 minutes.
Tips from the baker, you know the your bread is done when:
- The time in the recipe have passed
- The brad feel light
- The bread sounds hollow when you knock on the bottom of it
- The bread has color and a crust on the bottom
- The inner temperature of the bread is 98’C