Ingredienser:
- 37g socker
- 100g grädde
- 25g äggula
- 125 g mjölkchoklad
- 300g grädde
- 2st gelatinblad
Gör så här:
- Häll socker och tillräckligt med vatten för att det ska bli fuktig i en kastrull. Karamellisera (koka tills gyllenbrunt)
- Tillsätt första delen grädde och rör slätt.
- Vispa äggulan lätt och häll över lite av vätskan. Rör slätt.
- Häll i äggulevätskan i kastrullen, vispa och värm till 68’C under omrörning. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
- Tillsätt gelatinbladen till vätskan. Rör om.
- Häll vätskan över chokladen och rör slätt.
- Vispa andra delen grädde löst.
- Vänd ned grädden i chokladsmeten.
- Fyll i formar eller glas och frys.
- Ta fram och låt tina i kyl innan servering.
1 kommentar