Vaniljparfait med pistagenötter

Vaniljparfait med pistagenötter

På nyårsafton slog vi till på stort här hemma och bjöd på 13-rättersmiddag där en av desserterna som serverades var denna vaniljparfait med pistagenötter och färska bär. Den är busenkel att göra och var nog den rätt som uppskattades mest på hela kvällen.

Ingredienser, 6 portioner

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grädde
  • 100 g skalade pistagenötter

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  2. Vispa grädden löst och vänd ned i äggsmeten.
  3. Fyll formar och frys, jag använder dessa från Åsö (ej adlink)
  4. Finhacka pistagenötterna
  5. Ta ut parfaiten ur formarna och täck med pistagenötter

Kommentera

%d bloggare gillar detta: