Varm choklad på riktig choklad

Varm choklad på riktig choklad

Under vinterhalvåret är något av det mysigaste som finns att krypa upp under en filt i soffan med en bra bok och en kopp varm choklad. Oboy i all ära, men den godaste chokladen gör man själv på riktig choklad och råsocker. Jag använder mjölkchoklad men det går utmärkt att använda mörk choklad om man tycker att det är godare.

Recept: varm choklad

Ingredienser

  • 0,75 dl choklad
  • 1 tsk råsocker
  • 2 dl Mjölk
  • Vispad grädde
  • Kakao

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken.
  2. Tillsätt råsocker och choklad, rör om tills allt är smält.
  3. Häll upp i en stor kopp.
  4. Toppa med vispad grädde och kakao.

Ps. vill du lyxa till det lite extra? Minska mjölken till 1,5 dl och häll i lite mörk rom eller Baileys.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: