Soppa på pumpa och paprikarostade, röda linser

Soppa på pumpa och paprikarostade, röda linser

Såhär på hösten och vintern tycker jag om varma och mustiga soppor till middag. I den här pumpasoppan har jag tillsatt röda linser för extra protein, jag gillar vegetarisk mat (fuskar lite med baconet här) men då får man tänka på att tillsätta protein och inte bara grönsaker. Soppan går utmärkt att göra vegansk genom att byta ut grädden mot exempelvis vispgrädde.

Ingredienser, 2 portioner

  • 1 liten matpumpa, cirka 500g
  • 1 dl röda linser
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2-3 msk paprikapulver
  • 2-3 msk spiskummin
  • 2-3 msk honung
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde eller veganskt alternativ
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Creme fraiche och knaprstekt bacon till servering

Instruktioner

  1. Gröp ur och tärna pumpan. Lägg den och linserna i en ugnsform.
  2. Blanda pumpan och linserna med rapsolja, paprikapulver, spiskommin och honung.
  3. Rosta i 180’C i 30 minuter.
  4. Häll över innehållet i ugnsformen i en kastrull, tillsätt vatten, grädde och grönsaksbuljong. Om vätskan inte täcker pumpan kan du tillsätta mer vatten.
  5. Koka tills pumpan är mjuk, cirka 15 minuter.
  6. Mixa slät med en stavmixer.
  7. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med creme fraiche och knaperstekt bacon

2 Comments

  1. december 15, 2016 / 10:23 f m

    Men oj, vad gott det låter!! Tur att jag fortfarande hittar pumpa här i Rom. :-D

    • therese
      Författare
      december 15, 2016 / 10:32 f m

      Vad roligt att höra att du tycker det! :)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: