Det känns som att jag alltid är som mest kreativ när jag är sjuk och inte kan baka. Så även igår: alldeles febrig låg jag i soffan och kom på att jag ville göra praliner inspirerade av den klassiska desserten peach melba. Och idag när jag blev lite piggare kunde jag inte hålla mig längre. Det är ett vitt chokladskal fyllt med hallonsås och vit persikotryffel smaksatt med vanilj. Skalen är målade med kakaosmör som färgats med chokladfärg och gjutna i hårdplastformar. Man bör använda covertyrchoklad som tempereras innan gjutning. Såväl choklad som färger och formar finns på www.marron.se
Hallonsås
Koka upp en del hallon med en del socker, sila och låt svalna.
Vit persikotryffel med smak av vanilj
Koka upp följande och slå över 200g vit choklad. Rör om tills all choklad smält och låt svalna innan pralinskalen fylls.
- 1,5dl persikopuré (görs lättast genom att mixa inlagda persikor)
- 0,5dl grädde
- 1 msk glukos
- 1 msk vodka