Pistagebakelse med vit choklad och körsbär

pistagebavaroise

Konditoridelen i min utbildning börjar lida mot sitt slut och de senaste dagarna har jag varit i skolans bageri för examination. Den här pistagebakelsen var en av mina kreationer och en personlig favorit. Den består av pistagebavaroise (en sorts pistagemousse), vit chokladtryffel, körsbärssylt och ett färsk körsbär. Jag har gjort den i den här formen från Lekue som jag också använder till små sockerkakor, den går bland annat att köpa på KitchenTime som har mycket bra baksaker.. Recept på pistagebavaroisen finns här och på chokladtryffeln här. Körsbärssylten gör du genom att koka körsbär och syltsocker enligt instruktionerna på sockerpåsen. De delar som finns under rubriken “Dag 1” går att göra upp till en vecka i förväg – sylten och bavaroisen går att göra tre månader i förväg men ganachen håller bara en vecka. För att bygga bakelsen gör du så här:

Dag 1

  1. Förbered pistagebavaroisen och fyll i silikonformar. Ställ i frysen.
  2. Koka körsbärssylten och ställ i kylen.
  3. Gör ganachen, ställ i kylen.

Dag 2

  1. Ta ut bavaroisen ur formen och ställ på en tallrik eller bakelsebricka.
  2. Spritsa lite chokladganache i mitten, ungefär halvvägs upp till ytan.
  3. Fyll resten av hålet med körsbärssylt.
  4. Dekorera med florsocker, körsbärspulver och ett färskt körsbär.
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *