Recept: scones

Recept: scones

Jag har alltid älskat att baka och gillar att skämma bort nära och kära med nybakad frukost på morgonen. Ibland är jag duktig och orkar sätta en omgång med kalljäst bröd på kvällen men oftast när jag bakar frukost blir det scones. Jag använder en utstickare för att få dem i portionsstorlek så blir det lättare att äta. Allra godast tycker jag att de är bara med smör på men marmelad eller curd är ett självklart tillbehör. Ett tips är att blanda i lite solros- och pumpafrön i degen, då blir sconesen extra goda!

Recept: scones

Ingredienser:

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • ev 0,5 dl frön och nötter

Gör så här:

  1. Tärna smöret och lägg tillsammans med allt utom mjölken i en matberedare eller bunke. Kör ihop i matberedare eller nyp ihop i bunken.
  2. Tillsätt mjölken och arbeta in den ordentligt.
  3. Häll ut på mjölad yta och kavla till ca 1 cm tjock.
  4. Tryck ut rundlar med en stans eller ett glas.
  5. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och skär ett kryss på varje muffin.
  6. Grädda i 8-10 minuter i mitten av ugnen på 250’C
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *