Jag avskyr att öppna och rensa färska pilgrimsmusslor, men det är mer än värt det om man vill göra grillade pilgrimsmusslor i sitt skal. Det händer något speciellt med musslorna när de tillagas över öppen eld och får puttra i ett bad av smör, bacon och citron. Det är en förvånansvärt enkel rätt att göra men som får stor wow-faktor när man serverar den och som är otroligt gott! Det viktiga är att se till att man inte grillar musslorna för länge, ett par minuter över direkt värme är mer än tillräckligt.
Recept: grillade pilgrimsmusslor i sitt skal
Ingredienser:
- 8 stycken pilgrimsmusslor med skal
ELLER 4 pilgrimsmusslor med skal och 4 utan skal - En halv citron
- Två skivor baco
- Smör
Gör så här:
- Öppna och rensa pilgrimsmusslorna.
- Klipp baconet i små bitar och knaperstek.
- Lägg musslorna i de skålade skalhalvorna, två musslor i varje.
- Lägg en skiva smör (ca 10 gram), bacon och en skiva citron i varje skalhalva.
- Grilla på direkt värme, ca 200-250’C i 2-3 minuter.
- Servera omgående och njut!