Apelsin- och kokos sockerkaka / Swedish orange and coconut bundt cake

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl grädde
  • Rivet skal från en apelsin

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Vispa ägg och socker tills smeten blir vit och fluffig.
  3. Rör ned de torra ingredienserna.
  4. Tillsätt smöret och grädden och blanda väl.
  5. Häll i en smörad och bröad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175′C i cirka 35 minuter.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 50 grams butter
  • 2 eggs
  • 200 ml sugar
  • 300 ml plain flour
  • 100 ml shredded coconut
  • 10 ml baking powder
  • 10 ml vanilla sugar
  • 100 ml cream
  • Zest from one orange

Directions:

  1. Melt the butter and let it cool.
  2. Beat eggs and sugar until white and fluffy.
  3. Incorporate the dry ingredients into the egg mixture.
  4. Add the butter and cream and stir well.
  5. Pour batter into a buttered and floured bundt cake pan.
  6. Bake in the middle of the oven at 175′C for 35 minutes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *