Ingredienser:
- 150 g ägg
- 55 g mandelmjöl
- 50 g pistagemjöl
- 105 g florsocker
- 30 g vetemjöl
- 195 g äggvita
- 50 g strösocker
- 35 g smält smör
- extra strösocker
Gör så här:
- Sikta samman mandelmjöl, pistagemjöl och florsocker.
- Vispa ägg, mandelmjöl,pistage och florsocker poröst.
- Vispa äggvita och socker till en maräng.
- Vänd försiktigt ned ägg & mandelsmeten i marängen.
- Vänd försiktigt ned mjölet och tillsätt till sist det smälta smöret.
- Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper eller silikonmatta.
- Grädda i mitten av ugnen i 180’C i cirka 8 minuter eller tills jaconden fått en fin, lätt gyllene färg.
- Ta ut och låt svalna.
- Täck med strösocker (som på en rulltårta) och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Vänd snabbt kakan upp och ned och dra försiktigt bort det bakplåtspapper eller den silikonmatta som den bakades på
1 kommentar