Vaniljbavaroise / Vanilla bavaroise

Ingredienser:

  • 250 g mjölk
  • 80 g socker
  • 1/2 st vaniljstång
  • 4,5 st gelatinblad
  • 80g äggula
  • 250 g grädde

Gör så här:

  1. Vispa grädden till lätt och ställ i kylen.
  2. Koka upp mjölken med hälften av sockret, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Låt dra 15 minuter.
  3. Vispa under tiden ihop äggulan och resten av sockret.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  5. Koka upp mjölken igen och häll lite av den kokade mjölken över äggulan, rör om, häll tillbaka i kastrullen och sjud på låg värme till 82’C under omrörning. Om du inte har någon termometer: sjud tills första bubblan.
  6. Ta av kastrullen från värmen, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i mjölken. Rör tills gelatinbladen smält. Ta ur vaniljstången.
  7. Sila ned vätskan i en plastbunke för att inte få med några gelatin- eller äggklumpar. Sätt plastfolie över bunken och ställ i kylen.
  8. När vätskan är lika kall som grädden (obs! Viktigt att den är lika kall annars kommer den att skära sig) är det dags att vända ned grädden, lite i taget.
  9. Fyll i formar och frys.
  10. Ta ut ur formarna och låt tina i kyl ett par timmar innan servering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *