Ingredienser:
- 1 dl socker
- 200 g smör
- 300 g vetemjöl
- 1 msk lavendelvatten
- Karamellfärg
- Socker till garnering
Gör så här:
- Knåda socker, smör och vetemjöl till en jämn deg.
- Dela degen i hälften och lägg den ena halvan i plastfolie i kylen.
- Arbeta in 1 msk lavendelvatten i den andra halvan och färga den lila.
- Linda in den lila degen i plastfolie och låt ligga i kylen en timme.
- Färga under tiden ett par matskedar socker rosa eller lila.
- Kavla ut de två degarna till två rektanglar och lägg dem på varandra.
- Skär till kanterna och forma degen till en rulle. Rulla den sedan i strösockret.
- Skär 1 cm tjocka skivor av degen och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper.
- Grädda i 200′C i 8-12 minuter.
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 100 ml sugar
- 200 g butter
- 300 g flour
- 15 ml lavender water
- Food coloring
- Sugar for decoration
Directions:
- Knead sugar, butter and flour into a dough.
- Divide into two halfs, wrap one in plastic wrap and put into the fridge.
- Work 15 ml lavender water and purple food coloring into the other half.
- Wrap in plastic wrap and put into the fridge for an hour.
- Color a few tablespoons of caster sugar with purple or pink food coloring.
- Roll out the doughs into two squares, put them on each other.
- Form dough into a roll and roll it in the colored sugar.
- Cut into 1 cm disks and put onto a baking sheet lined with baking paper.
- bake at 200′C for 8-12 minutes.