Lavendelsnurror / Lavender twirls

Ingredienser:

  • 1 dl socker
  • 200 g smör
  • 300 g vetemjöl
  • 1 msk lavendelvatten
  • Karamellfärg
  • Socker till garnering

Gör så här:

  1. Knåda socker, smör och vetemjöl till en jämn deg.
  2. Dela degen i hälften och lägg den ena halvan i plastfolie i kylen.
  3. Arbeta in 1 msk lavendelvatten i den andra halvan och färga den lila.
  4. Linda in den lila degen i plastfolie och låt ligga i kylen en timme.
  5. Färga under tiden ett par matskedar socker rosa eller lila.
  6. Kavla ut de två degarna till två rektanglar och lägg dem på varandra.
  7. Skär till kanterna och forma degen till en rulle. Rulla den sedan i strösockret.
  8. Skär 1 cm tjocka skivor av degen och lägg på en plåt klädd i bakplåtspapper.
  9. Grädda i 200′C i 8-12 minuter.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 100 ml sugar
  • 200 g butter
  • 300 g flour
  • 15 ml lavender water
  • Food coloring
  • Sugar for decoration

Directions:

  1. Knead sugar, butter and flour into a dough.
  2. Divide into two halfs, wrap one in plastic wrap and put into the fridge.
  3. Work 15 ml lavender water and purple food coloring into the other half.
  4. Wrap in plastic wrap and put into the fridge for an hour.
  5. Color a few tablespoons of caster sugar with purple or pink food coloring.
  6. Roll out the doughs into two squares, put them on each other.
  7. Form dough into a roll and roll it in the colored sugar.
  8. Cut into 1 cm disks and put onto a baking sheet lined with baking paper.
  9. bake at 200′C for 8-12 minutes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *