Anslag (tunna tårtbottnar) / Thin cakes for layered cakes

Ingredienser:

  • 300 g ägg
  • 150 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 50 g smör
  • 5 g bakpulver
  • 15 g vaniljsocker

Gör så här:

  1. Väg upp alla ingredienser och sikta ned vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret på låg värme.
  4. Sikta ned mjölblandningen i äggsmeten under omrörning.
  5. Vänd ned smöret.
  6. Fördela i form klädd med bakplåtspapper och grädda i 180′C 20-25 minuter.
  7. Låt svalna.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 300 g eggs
  • 150 g sugar
  • 150 g plain flour
  • 50 g butter
  • 5 g baking powder
  • 15 g vanilla sugar

Directions:

  1. Sift together flour, baking powder and vanilla sugar.
  2. Whisk egg and sugar until white and puffy.
  3. Melt the butter on low heat.
  4. Carefully add the flour mixture into the egg batter.
  5. Add the butter.
  6. Put into a cake pan lined with parchment paper.
  7. Bake at 180′C for 20-25 minutes.
  8. Cool

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *