Chokladcupcakes / Chocolate cupcakes

Ingredienser:

  • 4,75 dl mjöl
  • 225g rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • 2,34 dl socker
  • 2,34 dl farinsocker
  • 2,34 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g choklad

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt
  2. Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
  3. Upprepa med resten av äggen.
  4. Smält chokladen över vattenbad och vispa ned i smeten.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl.
  6. Blanda i hälften av grädden.
  7. Rör ned ytterligare 1/3 av de torra ingredienserna och blanda väl.
  8. Blanda i resterande del av grädden.
  9. Rör ned återstående del av de torra ingredienserna och blanda väl.
  10. Fördela smeten i 24 muffinsformar.
  11. Grädda i  mitten av ugnen i 175′C i 20-30 minuter.

Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Chocolate Cupcakes

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 2 cups all-purpose flour
  • 5 ml baking soda
  • 1 cup unsalted butter, softened
  • 1 cup granulated sugar
  • 1 cup firmly packed light brown sugar
  • 4 large eggs, at room temperature
  • 6 ounces unsweetened chocolate, melted
  • 1 cup cream
  • 5 ml vanilla extract

Directions:

  1. Melt the chocolate.
  2. In a big mixing bowl, cream the butter until smooth.
  3. Add the sugars and beat until fluffy.
  4. Add the eggs, one at a time, beat well after each addition.
  5. Add the chocolate, mixing until well incorporated.
  6. Add the dry ingredients, in three parts, alternating with the cream and vanilla.
  7. With each addition, beat until ingredients are incorporated.
  8. Divide batter into 24 cupcake baking cups.
  9. Bake in a 350°’F oven for 20-30 minutes or until pick comes out clean.

The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Chocolate Cupcakes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *