Ingredienser:
- 4,75 dl mjöl
- 225g rumsvarmt smör
- 4 ägg
- 2,34 dl socker
- 2,34 dl farinsocker
- 2,34 dl grädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 175 g choklad
Gör så här:
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt
- Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
- Upprepa med resten av äggen.
- Smält chokladen över vattenbad och vispa ned i smeten.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl.
- Blanda i hälften av grädden.
- Rör ned ytterligare 1/3 av de torra ingredienserna och blanda väl.
- Blanda i resterande del av grädden.
- Rör ned återstående del av de torra ingredienserna och blanda väl.
- Fördela smeten i 24 muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 175′C i 20-30 minuter.
Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Chocolate Cupcakes
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 2 cups all-purpose flour
- 5 ml baking soda
- 1 cup unsalted butter, softened
- 1 cup granulated sugar
- 1 cup firmly packed light brown sugar
- 4 large eggs, at room temperature
- 6 ounces unsweetened chocolate, melted
- 1 cup cream
- 5 ml vanilla extract
Directions:
- Melt the chocolate.
- In a big mixing bowl, cream the butter until smooth.
- Add the sugars and beat until fluffy.
- Add the eggs, one at a time, beat well after each addition.
- Add the chocolate, mixing until well incorporated.
- Add the dry ingredients, in three parts, alternating with the cream and vanilla.
- With each addition, beat until ingredients are incorporated.
- Divide batter into 24 cupcake baking cups.
- Bake in a 350°’F oven for 20-30 minutes or until pick comes out clean.
The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Chocolate Cupcakes