Chokladparfait / Chocolate parfait

Ingredienser:

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grädde
  • 100 g choklad

Gör så här:

  1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  2. Vispa grädden löst och vänd ned i äggsmeten.
  3. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna och rör ned i smeten.
  4. Fyll formar och frys.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 3 egg yolks
  • 50 ml caster sugar
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 200 ml heavy cream
  • 100 chocolate

Directions:

  1. Whisk egg yolks, sugar and vanilla sugar fluffy.
  2. Whipp cream and fold into the egg batter.
  3. Melt chocolate over a waterbath, let cool and fold into the batter.
  4. Fill molds and freeze.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *