Ingredienser
- 6,5 dl mjöl
- 225g rumsvarmt smör
- 4 ägg
- 4,75 dl socker
- Knappt 1,75 dl grädde
- 0,5 dl citronsaft
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk citronskal
Gör så här:
- Vispa smör och socker vitt och fluffigt
- Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
- Upprepa med resten av äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och citronskalet i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl.
- Blanda i hälften av grädden och citronjuicen.
- Rör ned ytterligare 1/3 av de torra ingredienserna och blanda väl.
- Blanda i resterande del av grädden.
- Rör ned återstående del av de torra ingredienserna och blanda väl.
- Fördela i två formar (20 cm i diameter)
- Grädda i mitten av ugnen i 175′C i 30-45 minuter.
- Låt svalna och dekorera sedan.
Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Lemon Cake
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 650 ml plain flour
- 225 grams soft butter
- 4 eggs
- 475 ml sugar
- 175 ml cream
- 50 ml lemon juice
- 5 ml vanilla sugar
- 5 ml baking powdered
- 10 ml lemon zest
Directions:
- Cream butter and sugar until white and fluffy.
- Add one egg at a time, making sure to incorporate it fully before adding another egg.
- Mix the dry ingredients and lemon zest in a bowl. Add 1/3 in the egg mix and incorporate well.
- Add half of the cream and lemon juice.
- Add another 1/3 of the dry ingredients and mix.
- Stir in the rest of the cream.
- Add the last part of the dry ingredients and make sure to incorporate it well.
- Divide into two 9 inch buttered cake pans. (20 cm cake pans)
- Bake in the middle of the oven at 175′C for 30-45 minuter.
- Let cool before frosting.
The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Lemon Cake