Citrontårtbotten / Lemon cake

Ingredienser

  • 6,5 dl mjöl
  • 225g rumsvarmt smör
  • 4 ägg
  • 4,75 dl socker
  • Knappt 1,75 dl grädde
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk citronskal

Gör så här:

  1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt
  2. Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
  3. Upprepa med resten av äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och citronskalet i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl.
  5. Blanda i hälften av grädden och citronjuicen.
  6. Rör ned ytterligare 1/3 av de torra ingredienserna och blanda väl.
  7. Blanda i resterande del av grädden.
  8. Rör ned återstående del av de torra ingredienserna och blanda väl.
  9. Fördela i två formar (20 cm i diameter)
  10. Grädda i  mitten av ugnen i 175′C i 30-45 minuter.
  11. Låt svalna och dekorera sedan.

Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Lemon Cake

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 650 ml plain flour
  • 225 grams soft butter
  • 4 eggs
  • 475 ml sugar
  • 175 ml cream
  • 50 ml lemon juice
  • 5 ml vanilla sugar
  • 5 ml baking powdered
  • 10 ml lemon zest

Directions:

  1. Cream butter and sugar until white and fluffy.
  2. Add one egg at a time, making sure to incorporate it fully before adding another egg.
  3. Mix the dry ingredients and lemon zest in a bowl. Add 1/3 in the egg mix and incorporate well.
  4. Add half of the cream and lemon juice.
  5. Add another 1/3 of the dry ingredients and mix.
  6. Stir in the rest of the cream.
  7. Add the last part of the dry ingredients and make sure to incorporate it well.
  8. Divide into two 9 inch buttered cake pans. (20 cm cake pans)
  9. Bake in the middle of the oven at 175′C for 30-45 minuter.
  10. Let cool  before frosting.

The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Lemon Cake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *