Franska surdegsbaguetter

Ingredienser:

  • 200 g vatten
  • 270 g vetemjöl
  • 80 g rågsurdeg
  • 10 g jäst
  • 9 g salt

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser utom saltet i skålen till din köksassistent.
  2. Kör 3 minuter på låg fart, sedan 4 minuter på snabb fart.
  3. Häll i saltet och kör på snabb fart i 4 minuter till.
  4. Låt degen jäsa till dubbel storlek i en oljad plastlåda, 45-60 min.
  5. Stöt degen, dvs vik in hörnen mot mitten och vänd på den. Låt sedan jäsa till dubbel storlek igen. Upprepa 2-3 gånger.
  6. Rulla ut degen på mjölat bakbord, skär upp längder och twista försiktigt bagetterna (så att de ser lite ut som ett rep).
  7. Lägg på baguetteplåtar och låt jäsa till dubbel storlek.
  8. Förvärm ugnen till 300’C, sätt in plåten och sänk direkt till 250’C. Om du har ångfunktion på ugnen kör du på normal ånga i fem minuter och släpper sedan ut den. Annars kan du lägga några isbitar på en plåt längst ned och ta ut efter fem minuter.
  9. Baka tills baguetterna fått färg, ca 15 minuter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *