Frusen cheesecake / Frozen cheesecake

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 400 g färskost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 6-12 st digestivekex

Gör så här:

  1. Smula ned digestivekex i botten på en springform.
  2. Separera äggulorna från vitorna och lägg dem i varsin skål.
  3. Vispa äggulorna och sockret vitt och fluffigt.
  4. Blanda ned färskost och vaniljsocker i smeten.
  5. Vispa grädden hårt och vänd ned i smeten.
  6. Vispa äggvitan hårt och vänd ned i smeten.
  7. Häll smeten i springformen och ställ i frysen över natten.

– – – – – – – – – –

Ingredients

  • 4 eggs
  • 200 ml caster sugar
  • 200 g cream cheese
  • 2 tsp vanilla sugar
  • 400 ml heavy cream
  • 6-12 digestive crackers

Directions:

  1. Crumble crackers inte the bottom of a springform pan.
  2. Separate yolks from egg whites and put whites in one bowl and yolks in one bowl.
  3. Beat eggyolks and sugar until white and fluffy.
  4. Add cream cheese and vanilla sugar to batter.
  5. Whip cream to hard peaks and fold into batter.
  6. Beat egg whited to hard peaks and fold into batter.
  7. Pour into pan and put into freezer over night.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *