Hallon/blåbärsbavaroise

  1. Ingredienser:
    • 125g hallonpuré
    • 125 g blåbärspuré
    • 90g socker
    • 80g äggula
    • 5g guldgelatin
    • 225g grädde

    Gör så här:

    1. Vispa grädden till lätt och ställ i kylen.
    2. Koka upp hallonpurén med hälften av sockret.
    3. Vispa under tiden ihop äggulan och resten av sockret.
    4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
    5. Häll lite av den kokade purén över äggulan, rör om, häll tillbaka i kastrullen och sjud på låg värme till 82’C under omrörning. Om du inte har någon termometer: sjud tills första bubblan.
    6. Ta av kastrullen från värmen, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i vätskan. Rör tills gelatinbladen smält.
    7. Sila ned vätskan i en plastbunke för att inte få med några gelatin- eller äggklumpar. Sätt plastfolie över bunken och ställ i kylen.
    8. När hallon/blåbärsvätskan är lika kall som grädden (obs! Viktigt att den är lika kall annars kommer den att skära sig) är det dags att vända ned grädden, lite i taget.
    9. Fyll i formar och frys.
    10. Ta ut ur formarna och låt tina i kyl ett par timmar innan servering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *