- Ingredienser:
- 125g hallonpuré
- 125 g blåbärspuré
- 90g socker
- 80g äggula
- 5g guldgelatin
- 225g grädde
Gör så här:
- Vispa grädden till lätt och ställ i kylen.
- Koka upp hallonpurén med hälften av sockret.
- Vispa under tiden ihop äggulan och resten av sockret.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten
- Häll lite av den kokade purén över äggulan, rör om, häll tillbaka i kastrullen och sjud på låg värme till 82’C under omrörning. Om du inte har någon termometer: sjud tills första bubblan.
- Ta av kastrullen från värmen, krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i vätskan. Rör tills gelatinbladen smält.
- Sila ned vätskan i en plastbunke för att inte få med några gelatin- eller äggklumpar. Sätt plastfolie över bunken och ställ i kylen.
- När hallon/blåbärsvätskan är lika kall som grädden (obs! Viktigt att den är lika kall annars kommer den att skära sig) är det dags att vända ned grädden, lite i taget.
- Fyll i formar och frys.
- Ta ut ur formarna och låt tina i kyl ett par timmar innan servering.