Halloncurd / Raspberry curd

Ingredienser:

  • 450 g hallon
  • 1 dl socker
  • Skalet från en citron
  • 2 msk citronjuice
  • 50 g smör
  • 1,5 msk maizena
  • 3 äggulor

Gör så här:

  1. Koka hallonen tills de går sönder och sila bort alla frön.
  2. Koka upp hallonpuré, socker, smör, citronskal och citronsaft.
  3. Blanda ut maizenan i lite av hallonsmeten och rör sedan ned i kastrullen.
  4. Fortsätt koka under omrörning tills purén tjocknar.
  5. Sänk värmen så mycket att det purén inte kokar och vispa i äggulorna.
  6. Fortsätt vispa tills curden nått önskad konsistens.
  7. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 450 grams raspberries
  • 100 ml sugar
  • Zest from one lemon
  • 30 ml lemon juice
  • 50 grams butter
  • 25 ml corn starch
  • 3 egg yolks

Directions:

  1. Boil the raspberries until they fall apart. Run through a fine sift so that you get rid of all the seeds.
  2. Bring raspberry puré, sugar, butter, lemon zest and lemon juice to a boil.
  3. Mix a little of the puré and corn starch, than add the mixture to the boild puré.
  4. Boil while stirring until the puré starts to thicken
  5. Turn the heat down until it stops boiling and ad egg yolks while whisking
  6. Keep whisking until the curd reaches the desired consistency
  7. Keep in an airtight jar in the fridge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *