Ingredienser:
- 450 g hallon
- 1 dl socker
- Skalet från en citron
- 2 msk citronjuice
- 50 g smör
- 1,5 msk maizena
- 3 äggulor
Gör så här:
- Koka hallonen tills de går sönder och sila bort alla frön.
- Koka upp hallonpuré, socker, smör, citronskal och citronsaft.
- Blanda ut maizenan i lite av hallonsmeten och rör sedan ned i kastrullen.
- Fortsätt koka under omrörning tills purén tjocknar.
- Sänk värmen så mycket att det purén inte kokar och vispa i äggulorna.
- Fortsätt vispa tills curden nått önskad konsistens.
- Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 450 grams raspberries
- 100 ml sugar
- Zest from one lemon
- 30 ml lemon juice
- 50 grams butter
- 25 ml corn starch
- 3 egg yolks
Directions:
- Boil the raspberries until they fall apart. Run through a fine sift so that you get rid of all the seeds.
- Bring raspberry puré, sugar, butter, lemon zest and lemon juice to a boil.
- Mix a little of the puré and corn starch, than add the mixture to the boild puré.
- Boil while stirring until the puré starts to thicken
- Turn the heat down until it stops boiling and ad egg yolks while whisking
- Keep whisking until the curd reaches the desired consistency
- Keep in an airtight jar in the fridge