Honungs & kryddtårtbotten / Honey & spice cake

Ingredienser:

  • 250 g mjukt, osaltat smör
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 5 stora ägg
  • 4 msk honung
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk mald kryddnejlika
  • 2 krm salt
  • 4 msk mjölk
  • 2 krm vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
  2. Fördela i tre smörade och bröade formar som är 20 cm i diameter.
  3. Grädda i 150′C i 25 minuter.

Receptet är en modifierad variant av ett recept i Elle mat & vin nr 3 2013

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 250 g soft, unsalted butter
  • 750 ml plaun flour
  • 150 ml cane sugaer
  • 150 ml brown sugar
  • 5 large eggs
  • 4 tbs honey
  • 2 tsp baking powder
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 1 tsp cinnamon
  • 0,5 tsp minced clove
  • 1/4 tsp salt
  • 4 tbs milk
  • 1/4 tsp white wine vinegar

Directions:

  1. Put all ingredients in a bowl and cream together.
  2. Divide batter into three 9-inch buttered and floured cake pans.
  3. Bake at 150′C for 25 minutes.

The recipe is a modified version of a recipe in Elle mat & vin nr 3 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *