Ingredienser:
- 250 g mjukt, osaltat smör
- 7,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl rörsocker
- 1,5 dl farinsocker
- 5 stora ägg
- 4 msk honung
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk mald kryddnejlika
- 2 krm salt
- 4 msk mjölk
- 2 krm vitvinsvinäger
Gör så här:
- Häll alla ingredienser i en skål och vispa ihop.
- Fördela i tre smörade och bröade formar som är 20 cm i diameter.
- Grädda i 150′C i 25 minuter.
Receptet är en modifierad variant av ett recept i Elle mat & vin nr 3 2013
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 250 g soft, unsalted butter
- 750 ml plaun flour
- 150 ml cane sugaer
- 150 ml brown sugar
- 5 large eggs
- 4 tbs honey
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla sugar
- 1 tsp cinnamon
- 0,5 tsp minced clove
- 1/4 tsp salt
- 4 tbs milk
- 1/4 tsp white wine vinegar
Directions:
- Put all ingredients in a bowl and cream together.
- Divide batter into three 9-inch buttered and floured cake pans.
- Bake at 150′C for 25 minutes.
The recipe is a modified version of a recipe in Elle mat & vin nr 3 2013