Karamelliserad mjölkchokladmousse

Ingredienser:

  • 37g socker
  • 100g grädde
  • 25g äggula
  • 125 g mjölkchoklad
  • 300g grädde
  • 2st gelatinblad

Gör så här:

  1. Häll socker och tillräckligt med vatten för att det ska bli fuktig i en kastrull. Karamellisera (koka tills gyllenbrunt)
  2. Tillsätt första delen grädde och rör slätt.
  3. Vispa äggulan lätt och häll över lite av vätskan. Rör slätt.
  4. Häll i äggulevätskan i kastrullen, vispa och värm till 68’C under omrörning. Lägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
  5. Tillsätt gelatinbladen till vätskan. Rör om.
  6. Häll vätskan över chokladen och rör slätt.
  7. Vispa andra delen grädde löst.
  8. Vänd ned grädden i chokladsmeten.
  9. Fyll i formar eller glas och frys.
  10. Ta fram och låt tina i kyl innan servering.

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *