Ingredienser:
- 100 g smör
- 100 g choklad
- 4 msk kakao
- 2 ägg
- 1 1/4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl socker
Gör så här:
- Vispa ihop ägg och socker tills sockret har börjat lösas upp
- Smält smöret och låt svalna något
- Tillsätt smöret till äggsmeten och vispa ihop
- Tillsätt vaniljsocker och kakao, vispa
- Smält chokladen över vattenbad
- Tillsätt chokladen och vispa in den
- Vänd ned mjölet
- Häll smeten i en 24 cm bred form
- Grädda i 160*C i 24 minuter
- Låt vila någon timme innan servering
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 100 grams butter
- 100 grams chocolate
- 4 tablespoons cocoa powder
- 2 eggs
- 125 ml flour
- 1 tablespoon vanilla sugar
- 200 ml sugar
Directions:
- Whip eggs and sugar until sugar starts do dissolve
- Melt butter and let cool a little
- Add butter to egg batter together with vanilla and cocoa, whip together
- Melt chocolate over waterbath
- Add chocolate to batter and stir together
- Add flour and stir
- Put batter in 24 cm cake pan
- Bake for 24 minutes at 160′C
- Rest a few hours before serving