Kladdkaka / Swedish mud cake

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl socker

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och socker tills sockret har börjat lösas upp
  2. Smält smöret och låt svalna något
  3. Tillsätt smöret till äggsmeten och vispa ihop
  4. Tillsätt vaniljsocker och kakao, vispa
  5. Smält chokladen över vattenbad
  6. Tillsätt chokladen och vispa in den
  7. Vänd ned mjölet
  8. Häll smeten i en 24 cm bred form
  9. Grädda i 160*C i 24 minuter
  10. Låt vila någon timme innan servering

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 100 grams butter
  • 100 grams chocolate
  • 4 tablespoons cocoa powder
  • 2 eggs
  • 125 ml flour
  • 1 tablespoon vanilla sugar
  • 200 ml sugar

Directions:

  1. Whip eggs and sugar until sugar starts do dissolve
  2. Melt butter and let cool a little
  3. Add butter to egg batter together with vanilla and cocoa, whip together
  4. Melt chocolate over waterbath
  5. Add chocolate to batter and stir together
  6. Add flour and stir
  7. Put batter in 24 cm cake pan
  8. Bake for 24 minutes at 160′C
  9. Rest a few hours before serving

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *