Ingredienser
- 7 dl mjöl
- 3 dl vegetabilisk olja
- 3 ägg
- 4,75 dl socker
- 5 dl mosad banan
- 2,35 dl krossad annanas
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 1 dl hackade pecannötter
Gör så här:
- Vispa olja och socker i cirka tre minuter tills blandningen är slät.
- Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
- Upprepa med resten av äggen.
- Rör ned vaniljsocker, mosad banan och krossad annanas.
- Blanda mjöl, kanel, bakpulver och salt i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl. Upprepa med resten av de torra ingredienserna.
- Rör ned pecannötterna.
- Fördela i två formar (20 cm i diameter)
- Grädda i mitten av ugnen i 160′C i 40-50 minuter.
- Låt svalna och dekorera sedan.
Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Hummingbird Cake
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 700 ml plain flour
- 300 ml vegetable oil
- 3 eggs
- 475 ml sugar
- 500 ml mashed banana
- 235 ml crushed pineapple
- 1,5 tsp vanilla sugar
- 1 tsp ml baking powder
- 1 tsp cinnamon
- 1 tsp salt
Directions:
- Whisk oil and sugar until smooth.
- Add one egg at a time, making sure to incorporate it fully before adding another egg.
- Add vanilla sugar, mashed bananas and pineapple. Incorporate fully.
- Mix flour, cinnamon, baking powder and salt in a bowl.. Add 1/3 in the egg mix and incorporate well. Repeat with the rest of the dry ingredients.
- Add the pecans.
- Divide into two 9 inch buttered cake pans. (20 cm cake pans)
- Bake in the middle of the oven at 160′C for 40-50 minuter.
- Let cool before frosting.
The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Hummingbird Cake