Kolibritårtbotten / Hummingbirdcake

Ingredienser

  • 7 dl mjöl
  • 3 dl vegetabilisk olja
  • 3 ägg
  • 4,75 dl socker
  • 5 dl mosad banan
  • 2,35 dl krossad annanas
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackade pecannötter

Gör så här:

  1. Vispa olja och socker i cirka tre minuter tills blandningen är slät.
  2. Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
  3. Upprepa med resten av äggen.
  4. Rör ned vaniljsocker, mosad banan och krossad annanas.
  5. Blanda mjöl, kanel, bakpulver och salt i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl. Upprepa med resten av de torra ingredienserna.
  6. Rör ned pecannötterna.
  7. Fördela i två formar (20 cm i diameter)
  8. Grädda i  mitten av ugnen i 160′C i 40-50 minuter.
  9. Låt svalna och dekorera sedan.

Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Hummingbird Cake

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 700 ml plain flour
  • 300 ml vegetable oil
  • 3 eggs
  • 475 ml sugar
  • 500 ml mashed banana
  • 235 ml crushed pineapple
  • 1,5 tsp vanilla sugar
  • 1 tsp ml baking powder
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 tsp salt

Directions:

  1. Whisk oil and sugar until smooth.
  2. Add one egg at a time, making sure to incorporate it fully before adding another egg.
  3. Add vanilla sugar, mashed bananas and pineapple. Incorporate fully.
  4. Mix flour, cinnamon, baking powder and salt in a bowl.. Add 1/3 in the egg mix and incorporate well. Repeat with the rest of the dry ingredients.
  5. Add the pecans.
  6. Divide into two 9 inch buttered cake pans. (20 cm cake pans)
  7. Bake in the middle of the oven at 160′C for 40-50 minuter.
  8. Let cool  before frosting.

The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Hummingbird Cake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *