Lavendelglass / Lavender ice cream

Ingredienser:

  • 4 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl standardmjölk
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1 msk lavendelvatten

Gör så här:

  1. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsocker väl tills äggulorna blir nästan vita.
  2. Värm mjölk och lavendelvatten försiktigt tills mjölken nästan når kokpunkten. Ta av plattan från värmen.
  3. Vispa grädden tillsammans med äggsmeten och häll långsamt ner i den varma mjölken.
  4. Nr allt är väl blandat, sätt kastrullen på spisen igen och värm smeten på medelvärme under ständig omrörning. Smeten ska tjockna men får inte koka.
  5. Låt smeten svalna till kylskåpstemperatur och kör sedan i glassmaskin enligt maskinens anvisningar.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 4 egg yolks
  • 75 ml caster sugar
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 200 ml milk
  • 125 ml heavy cream
  • 1 tbs lavender water

Directions:

  1. Whisk egg yolks, sugar and vanilla sugar until white and fluffy.
  2. Heat milk and lavender water until it almost boils. Take off from heat.
  3. Whip cream together with egg batter.
  4. Slowly pour the milk into the batter while whisking.
  5. When fully incorporated, pour into a saucepan and heat on medium temperature while stirring to thicken the batter. Do not boil!
  6. Let cool to fridge temperature before running in ice cream machine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *