Ingredienser:
- 4 äggulor
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl standardmjölk
- 1,25 dl vispgrädde
- 1 msk lavendelvatten
Gör så här:
- Vispa äggulorna, sockret och vaniljsocker väl tills äggulorna blir nästan vita.
- Värm mjölk och lavendelvatten försiktigt tills mjölken nästan når kokpunkten. Ta av plattan från värmen.
- Vispa grädden tillsammans med äggsmeten och häll långsamt ner i den varma mjölken.
- Nr allt är väl blandat, sätt kastrullen på spisen igen och värm smeten på medelvärme under ständig omrörning. Smeten ska tjockna men får inte koka.
- Låt smeten svalna till kylskåpstemperatur och kör sedan i glassmaskin enligt maskinens anvisningar.
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 4 egg yolks
- 75 ml caster sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 200 ml milk
- 125 ml heavy cream
- 1 tbs lavender water
Directions:
- Whisk egg yolks, sugar and vanilla sugar until white and fluffy.
- Heat milk and lavender water until it almost boils. Take off from heat.
- Whip cream together with egg batter.
- Slowly pour the milk into the batter while whisking.
- When fully incorporated, pour into a saucepan and heat on medium temperature while stirring to thicken the batter. Do not boil!
- Let cool to fridge temperature before running in ice cream machine.