Ingredienser:
- 2 citroner
- 2 äggulor
- 1 ägg
- 2 dl socker
- vatten
- 100 g smör
Gör så här:
- Riv skalet på citronerna och pressa ut juicen.
- Vispa samman äggulor, ägg och socker i en värmetålig skål.
- Tillsätt citronskal och citronjuice.
- Värm smeten över vattenbad och rör om tills krämen tjocknat.
- Skär smöret i små bitar och tillsätt under omrörning.
- Låt svalna och förvara i lufttät burk i kylen.
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 2 lemons
- 2 egg yolks
- 1 egg
- 200 ml sugar
- water
- 100 grams butter
Directions:
- Zest and juice the lemons
- Wish together egg yolks, egg and sugar in a heatproof bowl
- Add lemon zest and lemon juice
- Heat the batter over a water bath and stir until the curd thickens
- Cut the butter into pieces and ad to the curd while stirring
- Let cool and store in an airtight jar in the fridge