Mandelmördeg / Paté Sucree aux Amandes

Ingredienser:

  • 120 g kallt smör
  • 70 g florsocker
  • 25 g mandelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 200 g mjöl

Gör så här:

  1. Arbeta ihop smör, florsocker och mandel i en matberedare eller för hand.
  2. Tillsätt salt, vanilj och ägg och arbeta smidigt.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta ihop.
  4. Forma till en platta och linda in degen i plastfilm.
  5. Låt ligga i kylen minst 2 timmar, helst över natten, innan användning.
  6. Kavla ut och klä formar, nagga formen och täck degen med bakplåtspapper.
  7. Fyll sedan formen med ris, bakbönor eller pasta (för att hålla ned degen) och grädda i cirka 20 minuter tills pajskalet fått färg eller enligt recept.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *