Ingredienser:
- 5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk salt
- 2,36 dl vegetabilisk olja
- 4 dl socker
- 3 ägg
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 5 dl rivna morötter
- 5 dl krossad annanas
- 2,36 dl hackade pecannötter
- 1,75 dl riven kokosnöt
Gör så här:
- Vispa olja och socker i cirka tre minuter tills blandningen är slät.
- Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
- Upprepa med resten av äggen.
- Rör ned vaniljsocker och blanda ordentligt.
- Blanda mjöl, kanel, bakpulver och salt i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl. Upprepa med resten av de torra ingredienserna.
- Rör ned pecannötterna, rivna morötter, annanas och kokos. Blanda ordentligt.
- Fördela i två formar (20 cm i diameter), smörade och bröade.
- Grädda i mitten av ugnen i 160′C i 40-50 minuter.
- Låt svalna och dekorera sedan.
Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Carrot Cake
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 500 ml all purpose flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp cinnamon
- 0,5 tsp salt
- 236 ml vegetable oil
- 400 ml sugar
- 3 eggs
- 1,5 tsp vanilla sugar
- 500 ml shredded carroits
- 500 ml crushed pineapple
- 1 cup chopped pecans
- 175 ml shredded coconut
Directions:
- Whisk oil and sugar together until smooth.
- Add one egg at a time, making sure it’s fully incorporated before adding the next egg.
- Stir in vanilla.
- Mix flour, cinnamon, baking powder and salt in a bowl. Stir in a third at a time, blending well before adding another third.
- Stir in pecans, carrots, pineapple and coconut. Incorporate well.
- Divide into two 9-inch pans, buttered and floured.
- Bake in the middle of the owen at 160′C for 40-50 minutes.
- Let cool before frosting.
The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Carrot Cake