Morotskaka / Carrot cake

Ingredienser:

  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2,36 dl vegetabilisk olja
  • 4 dl socker
  • 3 ägg
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 5 dl rivna morötter
  • 5 dl krossad annanas
  • 2,36 dl hackade pecannötter
  • 1,75 dl riven kokosnöt

Gör så här:

  1. Vispa olja och socker i cirka tre minuter tills blandningen är slät.
  2. Tillsätt ett ägg, vispa tills det blivit ordentligt inblandat.
  3. Upprepa med resten av äggen.
  4. Rör ned vaniljsocker och blanda ordentligt.
  5. Blanda mjöl, kanel, bakpulver och salt i en skål, tillsätt 1/3 i äggblandningen och blanda väl. Upprepa med resten av de torra ingredienserna.
  6. Rör ned pecannötterna, rivna morötter, annanas och kokos. Blanda ordentligt.
  7. Fördela i två formar (20 cm i diameter), smörade och bröade.
  8. Grädda i  mitten av ugnen i 160′C i 40-50 minuter.
  9. Låt svalna och dekorera sedan.

Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Carrot Cake

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 500 ml all purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp cinnamon
  • 0,5 tsp salt
  • 236 ml vegetable oil
  • 400 ml sugar
  • 3 eggs
  • 1,5 tsp vanilla sugar
  • 500 ml shredded carroits
  • 500 ml crushed pineapple
  • 1 cup chopped pecans
  • 175 ml shredded coconut

Directions:

  1. Whisk oil and sugar together until smooth.
  2. Add one egg at a time, making sure it’s fully incorporated before adding the next egg.
  3. Stir in vanilla.
  4. Mix flour, cinnamon, baking powder and salt in a bowl. Stir in a third at a time, blending well before adding another third.
  5. Stir in pecans, carrots, pineapple and coconut. Incorporate well.
  6. Divide into two 9-inch pans, buttered and floured.
  7. Bake in the middle of the owen at 160′C for 40-50 minutes.
  8. Let cool before frosting.

The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Carrot Cake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *