Ingredienser:
- 470 g cake flour (gör ditt eget med recept från sockerrus)
- 170 g osaltat, mjukt smör
- 470 g socker
- 3 ägg
- 6 msk röd karamellfärg
- 3 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1,5 tsk salt
- 3,5 dl grädde
- 1,5 tsk vitvins- eller champagnevinäger
- 1,5 tsk bakpulver
Gör så här:
- Smöra och bröa tre stycken tårtformar som är 20 cm i diameter.
- Vispa smör och socker fluffigt, det tar cirka fem minuter.
- Vispa i ett ägg i taket och blanda väl innan du har i nästa ägg.
- Blanda karamellfärg, kakao och vaniljsocker i en liten skål. Vispa sedan ned i äggsmeten.
- Blanda salt och grädde i en skål.
- Rör ned bakpulvret i smeten.
- Rör ned en tredjedel av mjölet i äggsmeten, därefter hälften av mjölken och blanda väl. Upprepa sedan med resten av mjölken och mjölet.
- Fördela smeten i formarna och grädda i 25-35 minuter i 175 grader.
- Låt svalna helt innan du fyller dem.
Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Red Velvet Cake
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 470 g cake flour (not self rising)
- 170 g unsalted, soft butter
- 470 g suggar
- 3 eggs
- 6 tbsp red food coloring
- 3 tbsp cacao powder
- 1,5 tsp vanillla sugar
- 1,5 tsp salt
- 350 ml heavy cream
- 1,5 tsp white vine- or champagne vinegar
- 1,5 tsp baking powder
Directions:
- Butter and flour three 9-inch cake pans
- Cream sugar and butter together until white and fluffy, it takes about five minutes.
- Ad one egg at a time and blend well after each addition.
- Mix food coloring, cacao powder and vanilla sugar in a bowl. Add to the egg mixture.
- Mix salt and cream in a bowl.
- Add baking powder to the batter.
- Add a third of the flour to the batter, incorporate completely and add half of the cream. Mix well and then repeat with the remaining flour and milk.
- Divide batter into pans and bake for 25-35 minutes at 175′C/350′F
- Cool completely before frosting.
The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Red Velvet Cake