Red velvet tårtbotten / Red velvet cake

Ingredienser:

  • 470 g cake flour (gör ditt eget med recept från sockerrus)
  • 170 g osaltat, mjukt smör
  • 470 g socker
  • 3 ägg
  • 6 msk röd karamellfärg
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk salt
  • 3,5 dl grädde
  • 1,5 tsk vitvins- eller champagnevinäger
  • 1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Smöra och bröa tre stycken tårtformar som är 20 cm i diameter.
  2. Vispa smör och socker fluffigt, det tar cirka fem minuter.
  3. Vispa i ett ägg i taket och blanda väl innan du har i nästa ägg.
  4. Blanda karamellfärg, kakao och vaniljsocker i en liten skål. Vispa sedan ned i äggsmeten.
  5. Blanda salt och grädde i en skål.
  6. Rör ned bakpulvret i smeten.
  7. Rör ned en tredjedel av mjölet i äggsmeten, därefter hälften av mjölken och blanda väl. Upprepa sedan med resten av mjölken och mjölet.
  8. Fördela smeten i formarna och grädda i 25-35 minuter i 175 grader.
  9. Låt svalna helt innan du fyller dem.

Receptet är en modifierad variant av Magnolia Bakery’s Red Velvet Cake

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 470 g cake flour (not self rising)
  • 170 g unsalted, soft butter
  • 470 g suggar
  • 3 eggs
  • 6 tbsp red food coloring
  • 3 tbsp cacao powder
  • 1,5 tsp vanillla sugar
  • 1,5 tsp salt
  • 350 ml heavy cream
  • 1,5 tsp white vine- or champagne vinegar
  • 1,5 tsp baking powder

Directions:

  1. Butter and flour three 9-inch cake pans
  2. Cream sugar and butter together until white and fluffy, it takes about five minutes.
  3. Ad one egg at a time and blend well after each addition.
  4. Mix food coloring, cacao powder and vanilla sugar in a bowl. Add to the egg mixture.
  5. Mix salt and cream in a bowl.
  6. Add baking powder to the batter.
  7. Add a third of the flour to the batter, incorporate completely and add half of the cream. Mix well and then repeat with the remaining flour and milk.
  8. Divide batter into pans and bake for 25-35 minutes at 175′C/350′F
  9. Cool completely before frosting.

The recipe is a modified version of Magnolia Bakery’s Red Velvet Cake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *