Roschokladmousse / rose chocolate mousse

Ingredienser:

  • 150 g vit choklad
  • 1 äggula
  • 2 dl grädde
  • 1 msk rosvatten

Gör så här:

  1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något.
  2. Vispa grädden och rosvatten hårt.
  3. Vispa upp äggulan och rör ned lite i taget i chokladen, rör till en jämn och glansig smet.
  4. Vänd ned chokladen i grädden.
  5. Fyll glas eller formar och ställ i kylen till servering.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  1. 150 g white chocolate
  2. 1 egg yolk
  3. 200 ml heavy cream
  4. 1 tbs rose water

Directions:

  1. Melt the chocolate over a water bath
  2. Whip the cream and rose water to hard peaks
  3. Whip the egg yolk and slowly pour into the chocolate while stirring. Continue to stir until it forms an even, shiny batter.
  4. Fold the chocolate batter into the whipped cream.
  5. Fill glasses or molds and put into the fridge until serving.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *