Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl grädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 g saffran
Gör så här:
- Smält smöret.
- Tillsätt övriga ingredienser.
- Koka upp och låt koka till smeten når 120-125 grader beroende på hur hård du vill ha kolan.
- Häll ut i en form klädd i bakplåtspapper, låt svalna.
- Klipp i bitar och slå in i smörgåspapper.
Det här receptet baseras på ett recept av Leila Lindholm.
– – – – – – – – – –
Ingredients:
- 100 g butter
- 200 ml heavy cream
- 300 ml caster sugar
- 100 ml light baking syrup
- 1 tsp vanilla sugar
- 0,5 g saffron
Directions:
- Melt the butter.
- Add the rest of the ingredients.
- Bring to the boil and let the batter boil until it reaches 120-125′C depending on how hard you want the toffee to be.
- Pour onto an oven tray covered with baking paper and let cool.
- Cut into pieces and wrap in candy wrap or sandwich paper.
This recipe is based on a recipe by Leila Lindholm.