Saffranskola / Saffron toffee

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Tillsätt övriga ingredienser.
  3. Koka upp och låt koka till smeten når 120-125 grader beroende på hur hård du vill ha kolan.
  4. Häll ut i en form klädd i bakplåtspapper, låt svalna.
  5. Klipp i bitar och slå in i smörgåspapper.

Det här receptet baseras på ett recept av Leila Lindholm.

– – – – – – – – – –

Ingredients:

  • 100 g butter
  • 200 ml heavy cream
  • 300 ml caster sugar
  • 100 ml light baking syrup
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 0,5 g saffron

Directions:

  1. Melt the butter.
  2. Add the rest of the ingredients.
  3. Bring to the boil and let the batter boil until it reaches 120-125′C depending on how hard you want the toffee to be.
  4. Pour onto an oven tray covered with baking paper and let cool.
  5. Cut into pieces and wrap in candy wrap or sandwich paper.

This recipe is based on a recipe by Leila Lindholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *