Ingredienser:
- 2 äggvitor
- 0,5 d socker
- 1,75 dl mandelmjöl
- 2,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Pulverfärg
Gör så här:
- Vispa äggvita, pulverfärg och socker till en hård maräng.
- Sifta samman florsocker, mandelmjöl och vaniljsocker.
- Vänd ned i marängen.
- Rör om tills du får en konsistens där du kan “dra ett streck i smeten med en kniv” och strecket försvinner på 10 sekunder.
- Spritsa ut på bakplåtspapper och låt stå ca 30 minuter tills du kan ta försiktigt på en macaron utan att bli kladdig.
- Grädda i 10-15 minuter i 150 grader. Macaronsen är klara är du kan peta försiktigt på sidan av en utan att den flyttar på sig.
- Ta ut och låt svalna helt innan du försöker ta loss dem från pappret.
- Para ihop med chockladganachen emellan.