Vaniljmacarons

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • 0,5 d socker
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Pulverfärg

Gör så här:

  1. Vispa äggvita, pulverfärg och socker till en hård maräng.
  2. Sifta samman florsocker, mandelmjöl och vaniljsocker.
  3. Vänd ned i marängen.
  4. Rör om tills du får en konsistens där du kan “dra ett streck i smeten med en kniv” och strecket försvinner på 10 sekunder.
  5. Spritsa ut på bakplåtspapper och låt stå ca 30 minuter tills du kan ta försiktigt på en macaron utan att bli kladdig.
  6. Grädda i 10-15 minuter i 150 grader. Macaronsen är klara är du kan peta försiktigt på sidan av en utan att den flyttar på sig.
  7. Ta ut och låt svalna helt innan du försöker ta loss dem från pappret.
  8. Para ihop med chockladganachen emellan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *