Recept: Mango- & passionscurd

Recept: Mango- & passionscurd

Jag har alltid älskat att baka och tog till och med ledigt ett år för att gå en konditorsutbildning – något av det roligaste jag någonsin gjort! Men de senaste två åren har det blivit ganska lite bakning, först för att köket i lägenheten knappt gick att använda och efter renoveringen blev det ganska omgående dags för försäljning. Men nu, när vi ÄNTLIGEN har ett stort och bra arbetskök så har det bakats något varje vecka! Och i helgen började jag ett projekt med att göra bakelser, det tar alltid flera dagar eftersom de ska frysas i olika steg. En komponent i bakelserna är en mango- och passionscurd som är lika god på scones som i bakelser och idag tänkte jag dela mig mig av mitt recept på mango- & passionscurd.

Recept: Mango- & passionscurd

Ingredienser

  • 75 g passionsfruktspuré
  • 25 g mangopuré
  • 1,5 dl socker
  • 4 st äggulor
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Koka upp fruktpuréerna tillsammans med sockret. Här finns en beskrivning av hur du gör egen puré om du inte hittar färdig i affären.
  2. Häll sakta den varma blandningen över äggulorna under vispning.
  3. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 84’C under omrörning.
  4. Ta snabbt av från plattan och häll i en skål för att stoppa uppvärmningen så att äggulorna inte klumpar sig.
  5. Rör i smöret.
  6. Häll upp på burkar och låt svalna.
  7. Njut av din mango- och passionscurd till scones, i bakverk eller till glass.

Hållbarheten är 2-3 veckor i kylen men det går utmärkt att frysa alla typer av curd, då håller de 3-6 månader. Ta fram en burk ett par dagar innan den ska ätas så att den hinner tina ordentligt i kylen.

Dela

3 Kommentarer

  1. Åsa
    september 12, 2019 / 8:54 e m

    Hej! Mango o passionscurd låter ju supergott! Hur fast blir den i konsistensen, passar den som fyllning i en chokladpralin?

    • therese
      Författare
      september 13, 2019 / 3:05 e m

      Det kan den nog göra men hållbarheten blir väldigt kort, bara en vecka. Jag skulle nog ögra en vanlig ganache eller en sylt/marmelad istället.

      • Åsa Bentzer
        september 15, 2019 / 9:49 f m

        Ok, tack för svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *