Nu är skördesäsongen äntligen igång! En av de största anledningarna till att vi odlar är att kunna hälla sommaren på burk och spara långt in på vintern 💕brukar även bli uppskattade julklappar tillsammans med hembakade kex och presentkort på ost. Den här rabarbermarmeladen med prosecco är en riktig favorit här hemma.
Recept: rabarbermarmelad med prosecco
Ingredienser:
- 500g rabarber
- 500g syltsocker
- 0,5dl frystorkade hallon för färgens skull
- 2 dl prosecco
Gör så här:
- Skär rabarbern i bitar.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp och låt koka i 15 minuer.
- Mixa slätt och häll upp på steriliserade burkar. Låt svalna upp och ned så bildas ett vakum och hållbarheten ökar.
Hej, om man inte har frystorkade hallon, vad kan jag ta. Vanliga frysta/tinade hallon?
Mvh
Louise