Recept: Rabarbermarmelad med prosecco

Recept: Rabarbermarmelad med prosecco

Nu är skördesäsongen äntligen igång! En av de största anledningarna till att vi odlar är att kunna hälla sommaren på burk och spara långt in på vintern 💕brukar även bli uppskattade julklappar tillsammans med hembakade kex och presentkort på ost. Den här rabarbermarmeladen med prosecco är en riktig favorit här hemma.

Recept: rabarbermarmelad med prosecco

Ingredienser:

  • 500g rabarber
  • 500g syltsocker
  • 0,5dl frystorkade hallon för färgens skull
  • 2 dl prosecco

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i bitar.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull.
  3. Koka upp och låt koka i 15 minuer.
  4. Mixa slätt och häll upp på steriliserade burkar. Låt svalna upp och ned så bildas ett vakum och hållbarheten ökar.
Dela

1 kommentar

  1. Louise
    juli 17, 2020 / 4:00 e m

    Hej, om man inte har frystorkade hallon, vad kan jag ta. Vanliga frysta/tinade hallon?
    Mvh
    Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *