Karamelliserad mjölkchokladmousse med pistagejaconde

IMG_5881_bakelse

Jag älskar att baka bakelser men gör det alldeles för sällan eftersom det tar så lång tid och många omgångar i frysen om man ska ha flera lager och smaker. Men denna chokladbakelse går lite snabbare och är fantastisk, en perfekt lördagsdessert!

Du behöver:

Gör så här, dag 1:

  • Baka jaconden och ta ut bottnar som passar din silikonform
  • Gör chokladmoussen och fyll i formarna, lägg i pistagejaconden som botten. Helst ska den vara några millimeter mindre än formen så att det blir mousse även på sidorna av bottnen.
  • Låt stå i frysen till nästa dag.

Gör så här, dag 2:

  • Förbered chokladglazen och låt den svalna
  • Ta ut bakelserna ur formarna och glazera
  • Låt bakelserna tina i kylskåp
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *