Recept: Hallonkola

Hallonkola med massor av hallon

Idag vaknade vi till snö på marken i Stockholm, och med en månad kvar till julafton finns det hopp om en vit jul. Och här hemma har julförberedelserna startars. I alla fall kolakokningen. En klar favorit är den här hallonkolan. Massor med hallon ger en rik, lite syrlig smak som bryter av fint mot den söta kolan.

Recept: hallonkola

Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 150 g ljus sirap
  • 250 g socker
  • 1,5 dl hallonpuré
  • 0,5 dl grädde

Gör så här:

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll i resten av ingredienserna. Här finns en beskrivning av hur du gör egen puré om du inte hittar färdig hallonpuré i affären.
  3. Koka under omrörning till 124’C eller tills smeten klarar kulprovet.
  4. Häll upp i en form utan botten och låt stelna minst fem timmar.
  5. Skär upp, snurra in i papper och njut!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *