Recept: noisette med vit choklad

Recept: noisette med vit choklad

När jag var liten var min absoluta favoritpralin i alladinasken noisetten. Underbart ljuvlig hasselnötskräm blandad med choklad. Mjuk, vacker och som att äta en bit av himmelen. I år har jag gjort egna noisetter med vit choklad – så väldigt gott! Mitt recept på noisette med vit choklad räcker till ca 75 praliner. Jag hade bråttom och gjorde dem i ischokladformar med en extra hasselnöt som dekoration, men om man har tålamod kan man vänta tills smeten stelnat något och sen spritsa ut i den klassiska noisetteformen.

Recept: noisette med vit choklad

Ingredienser:

  • 200g rostade och skalade hasselnötter
  • 100g florsocker
  • 300g vit choklad

Gör så här:

  1. Lägg hasselnötterna i en mixer och kör tills ett hasselnötssmör har bildats. Det tar LÅNG tid, var försiktig så att mixern inte blir för varm. Det är bättre att ta pauser än att den brinner upp!
  2. Tillsätt lite florsocker i taget och kör till en jämn och slät smet.
  3. Smält chokladen och tillsätt i smeten. Kör tills allt blandats.
  4. Häll upp i ischokladformar och låt stelna eller låt svalna tills smeten går att spritsa ut och spritsa noisetter.
  5. Dekorera ev med hela hasselnötter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: