Pralin med chokladkolasås

Pralin med chokladkolasås

Ibland undrar jag om det kan finnas något godare än en chokladpralin fylld med len, härlig chokladkola.  För att göra pralinerna tempererar jag mörk choklad och gjuter i formar som jag har målat med färgat kakaosmör. Allt man behöver för att göra praliner finns på marron.se (ej en sponsrad länk – det är helt enkelt min favoritbutik för chokladtillbehör). De har även bra guider för hur man använder pralinformarna och hur man tempererar choklad.

Uppdatering 29/12-20: här finns en guide för hur man gör chokladpraliner – allt från vilken utrustning man behöver till hur man väljer rätt choklad och kollar att tempereringen har blivit bra.

Recept: mörk chokladkolasås

Ingredienser

  • 200 g strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 120 ml grädde
  • 100 g mörk choklad

Instruktioner

  1. Lägg socker och vatten i en kastrull. Värm utan att röra om tills sockret har karamelliserats och blivit bärnstensfärgat.
  2. Tillsätt smör och grädde och rör om.
  3. Tillsätt chokladen och rör om.
  4. Låt svalna innan du fyller chokladpralinerna.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *