Recept: syrénsocker

Recept: syrénsocker

Det är så härligt att det äntligen är skördesäsong! Hela världen blommar och doftar underbart och i vårt kök är det full fart med att ta tillvara på allt som naturen har att erbjuda. Just nu försöker jag fånga alla syréner och det görs både marmelad, saft och godis. Men just idag blev det syrénsocker: perfekt till småkakor för att få en lite blommig smak eller precis som det är på glass. Och ja, man får sockra glass! Jag inbillar mig också att det är supergott att rimma drinkglas med syrénsocker och göra någon drink med citron, syrénsirap och ljus rom eller prosecco.

Recept: syrénsocker

Ingredienser

  • 5 dl strösocker
  • 5 klasar syrénblommor

Gör så här

  1. Stripa av blommorna från stjälkarna.
  2. Lägg tillsammas med sockret i en matberedare.
  3. Kör tills allt blivit lila.
  4. Häll upp på burk och låt torka någon dag innan du sätter på lock.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: