Macarons med vit choklad och hallon

macarons med vit choklad och hallon

Vissa söndagar är bättre än andra, som när man får dricka bubbel och äta macarons med vit choklad och hallon. Mina vänner brukar skämta om att jag borde ha varit född i frankrike eftersom jag älskar allt som är franskt. Och macarons är verkligen en av mina favoritkakor och när man väl har lärt sig baka dem går det inte att sluta. Tricket är att vända och vända och vända smeten tills den går igen och blir slät på 10 sekunder om man drar med en kiv i den. Då flyter de ut och blir fina och släta.

Recept: macarons med vit choklad och hallon

Macarons

Ingredienser
  • 2 st stora äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 2,75 dl florsocker
  • Livsmedelsfärg
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150’C.
  2. Vispa äggvitor och strösocker till en hård maräng.
  3. Tillsätt livsmedelsfärg.
  4. Sikta samman mandelmjöl och florsocker.
  5. Rör ned mandelmjölet och florsockret i marängen.
  6. Spritsa rundlar på en silikomatta.
  7. Låt stå tills det går att ta på rundlarna utan att bli kladdig, cirka 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  9. Låt svalna helt.
  10. Ta bort och para ihop två skal med fyllning emellan.
  11. Lägg in i kylen och låt ligga minst 4 timmar.

Vit choklad- och hallonfyllning

Ingredienser
  • 300 g vit choklad
  • 50 g vispgrädde
  • 50 g hallonpuré
Gör så här:
  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och hallonpurén och häll den över chokladen.
  3. Rör ihop till en slät tryffel, låt svalna.
Dela

1 kommentar

  1. september 3, 2018 / 9:18 f m

    Åh vad gott och tack för receptet! :-D Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *