För mig är sockerkakor ett glatt minne från när jag var liten och något av det första jag lärde mig att baka. Jag gillar att sockerkakor är så enkla att variera och den här med apelsin och kokos är en riktig favorit. Jag bakar dem gärna i portionsformar, allra mest för att jag inte ska äta upp en hel sockerkaka på en gång! Ett av mina knep är att byta ut mjölken i receptet mot grädde, kakan blir saftigare då!
Recept: sockerkaka med apelsin och kokos
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kokos
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl grädde
- Rivet skal från en apelsin
Gör så här:
- Smält smöret och låt svalna något.
- Vispa ägg och socker tills smeten blir vit och fluffig.
- Rör ned de torra ingredienserna.
- Tillsätt smöret och grädden och blanda väl.
- Häll i en smörad och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i 175′C i cirka 35 minuter.
Är receptet till en “vanlig” form eller portionsform?
Författare
Det är till en vanlig form men går utmärkt att fördela i flera, mindre formar