Jordgubb/limepralin

Jordgubb/limepralin

En av mina absoluta favoriter när det kommer till smakkombinationer är jordgubb/lime. Här finns den i form av en vit chokladpralin fylld med jordgubbsmarmelad och en vit limetryffel. ör att göra pralinerna tempererar jag vit choklad och gjuter i formar som jag har målat med färgat kakaosmör. Allt man behöver för att göra praliner finns på marron.se (ej en sponsrad länk – det är helt enkelt min favoritbutik för chokladtillbehör). De har även bra guider för hur man använder pralinformarna och hur man tempererar choklad. Askar att lägga pralinerna i köper jag från pralinaskar.se – också en favoritbutik.

Recept: jordgubbsmarmelad

Ingredienser

  • 225 g jordgubbar
  • 225 g syltsocker

Instruktioner

  1. Koka upp jordgubbar och syltsocker.
  2. Låt koka i tio minuter.
  3. Kör marmeladen slät med stavmixer, sila och låt svalna.

Recept: limetryffel

Ingredienser

  • 0,75 dl limejuice
  • 0,25 dl grädde
  • 1 msk glukos
  • 1 msk vodka
  • 200 g vit choklad

Instruktioner

  • Koka upp juice, grädde och glukos.
  • Slå vätskan över finhackad vit choklad och rör tills allt har smält
  • Rör i vodkan.
  • Låt svalna.

Instruktioner för pralinen:

  1. Putsa och måla formen
  2. Temperera choklad och gjut skalen
  3. Fyll till 1/3 med jordgubbsmarmelad, låt stelna i kyl
  4. Fyll resten med limetryffel, låt stelna i kyl
  5. Locka och låt stelna
  6. Ta ut pralinen ur formen

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: