Recept: minidonuts med hallonglasyr

minidonuts med hallonglasyr

Jag älskar bakverk av alla sorter, särskilt om de är i miniformat, och min minidonutmaskin används flitigt. Jag använder nästan alltid samma grundrecept och varierar smaken med hjälp av olika frostings. Idag blev det minidonuts med hallonglasyr till eftermiddagskaffet. Glasyren innehållet bara hallon och florsocker men får ändå en helt otrolig färg – det är ändå fantastiskt vad naturen kan åstadkomma själv utan en massa articifiella tillsatser.

Details

Servings

40 minidonuts

Prep time

10 minuter

Cooking time

15 minuter

Ingredienser

  • Donuts
  • 5,6 deciliter vetemjöl

  • 2 deciliter socker

  • 2 teskedar bakpulver

  • 1 tesked vaniljsocker

  • 1 tesked salt

  • 1 tesked kanel

  • 2 deciliter mjölk

  • 1 ägg

  • Hallonglasyr
  • 1 matsked smält smör

  • 0,5 deciliter hallon

  • 2 – 3 deciliter florsocker

Gör så här

  • Donuts
  • Blanda alla torra ingredienser förutom hallon i en skål.
  • Smält smöret och blanda med ägg och mjölk.
  • Rör ned äggmjölken i bunken med de torra ingredienserna.
  • Spritsa ut i ett upphettat munkjärn och grädda 2-3 minuter per omgång.
  • Låt svalna.
  • Hallonglasyr
  • Värm hallonen så att de blir rinniga, frysta hallon fungerar bäst.
  • Rör ned florsocker tills du får en konsistens som går bra att doppa donutsen i.
  • Doppa donutsen i hallonglasyren.
  • Låt glasyren stelna och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *