Tartar på rommarinerade jordgubbar + mascarponesorbet

Tartar på rommarinerade jordgubbar + mascarponesorbet

Min sambo klagar då och då på att man aldrig vet om man får ätbar, eller tillräckligt mycket, middag när jag är på humör för att experimentera. Men man kan alltid räkna med en god dessert. Idag blev det en tartar på rommarinerade jordgubbar och lite mascarponesorbet till det.

Rommarierade jordgubbar, 4 port
  • 500 g jordgubbar
  • Skal från 1 lime
  • Saft från 0,5 lime
  • 2 msk rom
  • 3 msk rörsocker
  • 1 kruka basilika

Instruktioner:

  1. Skär jordgubbara i små fyrkanter,
  2. Blanda jordgubbar, hälften av limeskalet, limesaften, sönderriven basilika, rom och socker i en skål. Låt dra i minst en timme.
Mascarponesorbet
  • 250 g mascarpone
  • 300 g mjölk
  • 30 g grädde
  • 170 g socker
  • 25 glukos

Instruktioner:

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm på svag värme under omrörning tills alla ingredienser gått ihop.
  2. Låt svalna.
  3. Häll i glassmaskin och kör tills glassen är klar.
  4. Låt gärna glassen stå i frysen över natten för bättre konsistens.
Servering
  1. Låt jordubbarna rinna av i en sil.
  2. Lägg upp jordgubbarna på en tallrik med hjälp av ett håljärn/dessertring.
  3. Lägg upp glass.
  4. Strö rivet limeskal över glassen.
  5. Njut!
Dela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *